Panorama.sk in SlovakEN
Počasie

Dole vodou alebo Správa o splavovaní delty Dunaja s Jožom Rážom a s našimi manželkami

Dole vodou - obálka

Kniha, ktorá zaujme nielen tých, ktorí sa chcú vydať do dunajskej delty. Boris Filan pribalil k cestopisu aj fúru humoru a životných skúseností.

Príbeh sa začína v dunajskej zátoke pri Vlčom hrdle, kde majiteľ reštaurácie Yacht Club, známy ako riečny vlk Dodo, rozpráva, ako sa dostal do dunajskej delty. Zmieni sa aj o rumunskom Slovákovi Ioanovi Uramovi, vraj správnom chlapíkovi, s ktorým sa do delty dostal. Boris Filan prezradí, ako ho pochytila túžba podniknúť podobnú výpravu a ako sa po niekoľkých pokusoch skontaktoval s oným správnym chlapíkom. V cestopise potom postupne odhaľuje, že Ioan Uram a jeho záskok Mihail, vobec neboli šťastnou voľbou na ceste za objavovaním krás delty. Spolu s cestovateľským príbehom sa Boris Filan delí s čitateľom o svoje dojmy zo stretnutí s bizarnými postavami a postavičkami - zoznámi vás s rumunským Ukrajincom, ktorý v rozostavanom dome ponúka nocľah za sto eur a za rovnakú cenu aj diviačie kly, s hrbatou recepčnou z penziónu Marína, ktorej dal prezývku Klekí Petra - prečo, to pochopíte, keď uvidíte jej portrét, so smutnou strážkyňou sulinského majáka, so psami, s pelikánmi, komármi a ďalšími živými tvormi.

Zážitky z cesty po dunajskej delte v Rumunsku by možno v podaní niekoho iného vyzneli ako trpká dráma podvedených turistov, ale Boris Filan sa dokáže na každú životnú situáciu pozrieť s nadhľadom a vtipom. Knižku, ktorú možno prečítať na jeden dych za jeden večer, sprevádzajú autorove fotografie.

Ďalšie info:

Knihy o Dunaji a jeho povodí

OBJEDNAJTE TU:Order
Dole vodou alebo Správa o splavovaní delty Dunaja s Jožom Rážom a s našimi manželkami - vypredané
Autor: Boris Filan
Cena: 7.90 EUR
Mierka: 0
Kategória: Cestopisy
Vydavateľ: IKAR
Vydanie 1.
Rok vydania: 2009
ISBN: 978-80-551-2025-6
Počet strán: 133
Tvrdá väzba
Rozmery: 13.30 x 20.50 cm
Nákupné podmienky
Pozrite ďalšie v kategórii
>> Cestopisy

Vydané: 2010-08-24
Aktualizované: 2010-08-24

Kategórie: - Cestopisy