Panorama.sk in SlovakEN
Počasie

Igor Kalný

Igor Kalný -  obálka

Monografia venovaná slovenskému výtvarníkovi Igorovi Kalnému (1957 - 1987). Autormi monografie sú teoretici výtvarného umenia, Daniela Čarná a Jiří Valoch.

"Igor Kalný patrí k výtvarníkom, ktorých tvorbu nemožno vnímať oddelene od ich životného príbehu. Je to príbeh prežitý prevažne v čase neslobody obdobia normalizácie, príbeh hľadania, objavovania i strácania, príbeh cesty mladého človeka, pre ktorého bolo vyjadrenie tvorivého nepokoja v jeho hravost i závažnosti naliehavou potrebou a osobitým spôsobom reflexie sveta. igor Kalný sa stal jedným zo symbolov doby, v ktorej žil, a ktorá sa nezmazateľne podpísala pod jeho osud. Objavovať ho môžeme cez osobné spomienky priateľov, texty teoretikov a literátov v samizdatoch či ktalógoch výstav, no predovšetkým prostredníctvom jeho predčsne uzavretej, no napriek tomu rozsiahlej a vzácne ucelenej tvorby." (Z úvodného textu Daniely Čarnej)

Publikácia obsahuje niekoľko desiatok reprodukcií výtvarných prác Igora kalného, recenzie jeho výstav, zoznam výstav, biografiu, bibliografiu, resumé v anglickom jazyku.

OBJEDNAJTE TU:Order
Igor Kalný
Cena: 33.00 EUR
Mierka: 0
Kategória: Kultúra, umenie
Vydavateľ: Vydavateľstvo Michala Vaška
Vydanie 1.
Rok vydania: 2008
ISBN: 978-80-7165-701-9
Počet strán: 150
Tvrdá väzba
Rozmery: 21.00 x 30.00 cm
Nákupné podmienky
Pozrite ďalšie v kategórii
>> Kultúra, umenie

Vydané: 2010-11-22
Aktualizované: 2010-11-22

Kategórie: - Galérie, múzeá, výstavy