Veľká noc prináša sviatky jari plné kvetov, maľovania vajíčok a dobrého jedla v kruhu rodiny a priateľov.
Malá brožúrka prináša veľa príťažlivých farebných ilustrácií s tipmi na veľkonočné dekorácie a veľa receptov na tradičné veľkonočné pochúťky z mäsa, zeleniny a samozrejme vajec. Môžete si z nich zostaviť vlastné veľkonočné menu.
Ukážka z knihy
Žeruchové vajíčka: Polovičky škrupín z vajec opláchneme, naplníme navlhčenou vatou. Nasypeme na ňu semiačka žeruchy a denne polievame.
Kvetinové vázičky: Do polovičiek škrupín z vajec dáme trocha piesku a vody. Naaranžujeme do nich jarné kvietky a trocha zalejeme.
Veľkonočná lúka: Debničku alebo misku naplníme zeminou. Zasejeme do nej naklíčené zrnká pšenice a udržiavame stálu vlhkosť. Za desať dní by mala narásť zelená lúka, na ktorú naaranžujeme veľkonočné vajíčka.
Vajcové sviečky: Do polovíc umytých vajcových škrupín vložíme čajové sviečky. V obchode pre domácich majstrov kúpime žltý vosk, rozpustíme ho v hrnci a opatrne ním zalejeme čajové sviečočky či kahance v škrupinách.
Prírodne zafarbené vajcia
Červená: Zohrejeme 2 l šťavy z červenej repy. V nej vajcia varíme natvrdo 10 minút a opláchneme studenou vodou.
Hnedá: Vajcia varíme 10 minút natvrdo v čiernom čaji alebo vo vývare z cibuľových šúp, ktoré sme varili 30 minút, ochladili a znova nechali zovrieť.
Žltá: Vo vode 2 minúty povaríme kurkumu a v tomo roztoku vajcia varíme 10 minút natvrdo.
Vajcia s bylinkovým dekórom: Lístky byliniek, trávu či kvietky ponoríme do vody a potom priložíme na vajcia. Zabalíme ich do kúska tenkej pančuchy a zviažeme niťou. Vajcia 10 minút varíme vo vývare z cibuľových šúp alebo v čiernom čaji. Na vajce kvapneme trošku oleja alebo rozpusteného tuku a vyleštíme papierovým obrúskom.
| ||
Veľká noc - nápady na sviatočný stôl Cena: 2.62 EUR Mierka: 0 Kategória: Hobby - ručné práce Vydavateľ: Ottovo nakladatelsví Vydanie 0. Rok vydania: 0 ISBN: 9788071816744 Počet strán: 34 Mäkká väzba Rozmery: 14.00 x 18.00 cm | ||
Nákupné podmienky | ||
Pozrite ďalšie v kategórii >> Hobby - ručné práce |
Vydané: 2009-03-04
Aktualizované: 2009-03-04
Kategórie: - Stravovanie